Avondprogramma

Van 26 t/m 29 maart kan je elke avond vanaf 19:00 een film komen kijken in Lido! Hieronder vind je de films die draaien.

26 maart

Den Skyldige

In afwachting van een rechtszaak omtrent zijn handelen bij een incident is politie-agent Asger uit zijn functie ontheven en gedwongen om te werken bij de alarmcentrale. Hij beantwoordt een noodoproep van een verwarde vrouw die vermoedelijk slachtoffer is van een ontvoering. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw op te sporen. Deze razend spannende film won al vele prijzen, waaronder de publieksprijs op het Filmfestival van Rotterdam!

Free Solo

Deze documentaire beschrijft het hoogtepunt in het leven van de excentrieke Alex Honnold. Hij beklimt de beroemdste rotswand van de wereld: de 1 kilometer hoge El Capitan…free solo

27 maart

Birdman

De zelfingenomen Riggan Thomson, ooit bekend geworden als acteur van ‘Birdman’’, probeert het nu te maken als regisseur op Broadway. De kijker wordt meegenomen in de clash tussen de ego van Thomson en de onzekerheid die komt kijken bij het regisseren van een grote theatervoorstelling en dat alles terwijl zijn privéleven ook nog eens in de soep loopt. Gaat het Thomson lukken om zijn voorstelling tot een goed einde te brengen?

Tickled

Een Nieuwzeelandse journalist vind op het internet een filmpje over een kietelcompetitie in Amerika waarin duizenden euro’s weggeven zouden worden aan de deelnemers. Vol interesse duikt David Farrier in deze bizarre wereld om er vervolgens achter te komen dat er een duistere wereld verborgen gaat achter de facade van ‘competitive tickling’.

28 maart

The Hate U Give

Volg de 16-jarige Starr Carter, getuige van een fataal ongeluk waarbij haar beste vriend Khalid om het leven komt door een politieofficier. Ze komt tussen twee vuren te staan: burgerrechtenactivisten willen dat ze getuigt, maar een drugsbaas wil Starr juist het zwijgen opleggen en doet alles om dat voor elkaar te krijgen. Starr moet haar moed bij elkaar rapen om op de komen voor de rechten van de zwarte bevolking. Deze film geeft een realistisch beeld over wat er afspeelt in deze wereld, gebaseerd op de bestseller van Angie Thomas.

First Man

Een kijkje in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en de legendarische ruimtemissie waardoor hij de eerste man werd die een voet op de maan zette op 20 juli 1969. We
volgen zijn reis die leidt tot deze gebeurtenis die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden. Bij zo’n film verwacht je alleen een grootschalige, peperdure space opera. Maar First man is in de eerste plaats een claustrofobische gevecht met de dood. Het levert een moedige en gedurfde film op en de soundtracks en effecten maken de ervaring van het ‘meereizen’ met Armstrong alleen maar meer levensecht.

29 maart

Arrival

Twaalf buitenaardse ruimteschepen landen verspreid over de hele wereld. Een taalkundige Louise Banks wordt opgeroepen door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de wezens te ontcijferen. Als ze langzaam de taal van de wezens begint te begrijpen, beginnen er beelden van haar eigen leven naar boven te komen. Deze blijken de sleutel te zijn tot het oplossen van dit grote raadsel. De spanning tussen de landen waar de ruimteschepen zijn geland, loopt op. Het team begint een race tegen de klok om het mysterie te ontrafelen. Een spannende film om niet snel te vergeten!

Minding the Gap

Drie vrienden met een heftige thuis situatie, ze worden mishandeld en vechten tegen de verantwoordelijkheden van een volwassene. De enige manier om zich wél thuis te voelen is door te skateboarden. “For me it’s just a theraphy, i don’t have to think about all thos f*ckd up things.”